Behandling av nye planter

På våren selges thuja ofte med strienett rundt klumpen. De er da tatt opp av bakken -og fraktet til salgsstedet. Nettet skal hindre jord å ramle av- og holde klumpen med røtter fast til planting.

Skal ikke utsettes for hard behandling. Nettet skal ikke taes av – thujaen plantes med nettet. Det råtner opp etterhvert. Senere på sesongen selges thuja i potter- jo senere på sesongen- jo viktigere med gjennomgrodd klump/potte.

Kalnes Hagesenter - Hagetips * Thuja - Behandling av nye planter

Planting av thuja

Plantehullet bør være ca 50% større i bredde og dybde.  Thuja trives best i drenert jord- ellers små krav til jord. Er det mye tung jord / leire kan planten settes ca 5 cm høyere- og hyppe på med jord- ellers settes den ca 5 cm lavere og dekkes med jord.

Har du  dårlig /sandjord/ leirjord   kan plantejord brukes til å mikse opp den gamle jorda. Ingen gjødsling ved planting  enn  kugjødsel- eller gjødsel spesiellt til nyplanting.

Vanning

Jorda rundt plantene gjennomvannes godt, og det kan gjentas- avhengig av vær- 2-3 ganger pr uke. Er det mye sterk sol (mai-juni) når thujaen blir plantet- kan det med fordel bruses / dusjes vann på det grønne 1 gang pr dag evt. mer. Fordi thujaen kan få større vanntap gjennom nålene enn den greier å dra opp siden den ikke er etablert med mye røtter ennå.

Vekst

Thujaen kan få solsvie- de er litt brune på en side, og grønne på andre- men vokser over det.

Plantene bruker ca 3-4 uker å gro seg fast – etter det kan de få gjødsel ca. hver 4 uke til midten av august.  Vanning trenger heller ikke være så nøye – med mindre det er en veldig varm sommer.

Klipping

Thuja tåler klipping godt. Bør klippes i første halvdel av sesongen slik at de rekker å gro over. På høsten kan det sette seg sopp i kutt/sårflater- som gjør at skuddet visner litt innover og kan gi et svakt brunt utseende. Soppen ødelegger ikke plantene.

Nøtter / kongler

Alle thuja kan få de- spesiellt hvis planten stadig tørker eller er gammel. Spesiellt thuja Brabant- Holmstrupii. 

Svak klipping / gjødsling gjør at planten ikke får kongler.

-20%
kr 399 ,-
-47%
kr 79 ,-
-39%
kr 79 ,-
-17%
-39%
-34%
kr 99 ,-
-20%
kr 369 ,-
-50%
kr 299 ,-
-50%
kr 75 ,-
-51%

Klipte hekker

Thuja Smaragd 60-70 cm

kr 39 ,-
-35%
kr 149 ,-
-30%
kr 349 ,-
-32%
kr 750 ,-
-11%
kr 159 ,-